Ko vaicāt savam frizierim?

March 20, 2015


Labvakar, dāmas! Pēdējā mēneša laikā esmu ļoti, ļoti aktīvi darbojusies friziera lauciņā un šovakar, par godu piektdienai, kad varbūt kāda domā par jaunu matu griezumu, apkopojums par griezumu pamatlietām, lai nākamajā reizē, kad plānots apmeklējums pie friziera, būtu skaidrāk zināms, ko gribas redzēt uz savas galvas.



Taisnie matu griezumi




Taisnas līnijas 0 grādu leņķa griezums. Visi mati būs viena garuma un vizuāli veidos taisnu līniju.



Pie šī veida griezumiem pieder arī U un V formas taisnās līnijas. Visi mati atkal ir viena garuma un vizuāli veido skaidru līniju. 




A formas taisnie griezumi jeb 0 grādu leņķa karē. Parasti tie ir klasisku karē garumā. Ja mati ir gari un griezti šādā formā, uz muguras tie veido apgriestu U formu.

Graduētie griezumi




Klasiskie karē griezumi, īsi sieviešu, vīriešu griezumi. Graduētie griezumi nozīmē to, ka mati apakšā ir īsāki un augšpusē garāki.

Pakāpeniskie griezumi



Matu garums mainās atbilstoši pakāpei - leņķim, kādā tas ir griezts. Jo lielāks griezuma leņķis, jo lielāka pakāpe! Mati augšpusē īsāki, apakšā garāki.

manas mākslinieka spējas :)

Ja vēlamies vairākas pakāpes savā matu garumā, lai tās saplūst kopā un nav redzama krasa pāreja, frizierim vaicājam (atkarībā no pakāpes lieluma) aptuveni šādi: `pakāpēnisku matu griezumu no 90* līdz 180* leņķim. Ja gribam krasu pāreju vai redzamas tikai 2 pakāpes, vaicājam `pakāpenisko matu griezumu tikai 90* leņķī`. 

  • Ļoti bieziem matiem iesaku izvēlēties U veida griezumus, jo taisna līnija liek matiem vizuāli izskatīties vēl nedaudz biezākiem. 

  • Ja vēlamies viegli kopjamu un veidojamu karē, ir vērts padomāt par taisno griezumu.

  • Laicīgi informējam frizieri, ja mati bieži pūkojas!

You Might Also Like

0 comments

All about my purple hair! | VIDEO

Instagram